اصول ایمنی
لوله کشی گاز، نصب، سرویس و تعمیرات لوازم گازسوز، امری نیست که شخصا به آن مبادرت نمایید. لطفا از متخصصین فنی مجاز معرفی شده از طرف کارخانجات و موسسات مسئول استفاده نمایید.
با توجه به بی بو و رنگ بودن گاز منواکسیدکربن که گازی سمی و خطرناک است، در صورت احساس سردرد، سرگیچه، ضعف و حالت تهوع سریعا بخاری را خاموش کرده و پنجره ها را بازکنید تا هوای تازه در محیط جریان پیدا کند، سپس در اسرع وقت با سرویسکاران مجاز شرکت تماس حاصل نمایید.
وسایل گازسوز برای سوزاندن کامل و سالم گاز به هوای کافی احتیاج دارند و باید در یک فضایی با تهویه کاملا مناسب نصب گردد و قبل از نصب و استفاده، باید دستورالعمل ها خوانده شود.
- نکات مهم در هناگم نصب و استفاده بخاری
- برای نصب بخاری از افراد متخصص و مجاز کمک بگیرید.
- قبل از نصب، بخاری را با نوع و فشار گاز منطقه مطابقت نمایید.
- هیچگاه بخاری را بدون اتصال به دودکش، روشن نکنید.
- در صورت استفاده از شیلنگ جهت ورود گاز، ضمن توجه به این نکته که شیلنگ از نوع فشار قوی باشد، طول آن نیز از یک و نیم متر بیشتر نباشد و محل اتصالات بایست کاملا محکم شود.
- قبل از نصب، کنترل کنید که حتما مکش دود، در لوله دودکش به خوبی انجام شود.
- کمی کاغذ مشتعل یا شعله شمع جلوی دودکش قرار دهید، اگر شعله به طرف داخل کشیده شد دودکش باز است، در صورت بالا رفتن مستقیم شعله، دودکش بسته است، باید کنترل شود.
- هنگام نصب لوله دودکش در محل اتصال به دیوار، باید فاصله صحیح رعایت شده باشد زیرا در غیر این صورت، مکش محصولات، احتراق آن انجام شده و باعث نشت گاز در محیط و ایجاد مسمومیت می نماید. دودکش و مکش آن باید به صورت دوره ای کنترل شود.
- فاصله بخاری از دیوار حداقل 30 سانتی متر می باشد.
- توجه: در صورت استفاده از گاز مایع، تاکید می شود حتما باید اوریفس و ODS مناسب گاز مایع فقط توسط سرویسکاران مجاز نصب شود.
- بخاری را با 50 سانتی متر فاصله از اشیاء قابل اشتعال مثل: پرده و اثاثه چوبی و پلاستیکی قرار دهید.
- هیچ نوع پوشش بر روی بخاری قرار نداده و از پاشیدن آب روی شیشه آن خودداری کنید.
- نکات مهم
کلیه اتصالات بخاری و مسیر شیلنگ گاز را هر سه ماه یکبار با مایع کف صابون نشت یابی کنید. از نورگیر ساختمان و شیشه پنجره برای دودکش استفاده نکنید. حداقل ارتفاع دودکش در حالت قائم 2 متر باشد و طول افقی لوله تا حد امکان کوتاه باشد. لوله دودکش از بالاترین نقطه پشت بام، حداقل 60 سانتی متر بالاتر و دارای کلاهک باشد. سیستم ایمنی و ODS هیچ گاه نباید به وسیله نصاب و تعمیرکار تنظیم و یا از مدار خارج گردد. در صورت نیاز به تعویض سیستم هشدار دهنده، باید از قطعات اصلی استفاده شود.
- احتراق
- در صورت عدم تخلیه گازهای حاصل از سوخت، سیستم ایمنی به کار خواهد افتاد و ممکن است بخاری را خاموش کند که باید از سرویسکار مجاز کمک بخواهیم
- اگر شیشه جلو شکسته، برداشته یا باز شود، نباید از بخاری استفاده شود.
- در صورت تعویض هیزم شومینه، دقت کنید که هیزم در جای خود قرار گیرد.
- در صورتی که لوله دودکش در فضای سرد قرار گیرد، برای مکش بهتر باید روی آن به وسیله مواد عایق مناسب با ضخامت حدود 2 سانتی متر عایق بندی شود.